Ostoskorisi on tyhjä
product

Neisson

L'Esprit BIO

AC Martinique
Koko 70 cl
Tuotenumero 86474
Raaka-aine Sokeriruokomehu
Alkoholi 66%

Neisson L’Esprit Bio on maailman ensimmäinen AOP-luokituksella serifioitu luomurommi. Neissonilta kului viisi vuotta luomuluokituksen saavuttamiseen. L’Esprit Bio tuotetaan luomuviljellystä sokeriruo’osta, joka on peräisin kahdelta tislaamon viereiseltä palstalta.
Neisson-tislaamo perustettiin vuonna 1932 ja se on Martiniquen saaren pienin tislaamo. Viljelyspinta-alaa on noin 40 ha ja vuosituotanto noin 400 000 litraa. Kaikki käytetty sokeri tulee omilta viljelmiltä. Neisson käyttää omaa paikallista hiivakantaa rommin tuottamiseen. Tämän hiivakannan löytämiseen kului kolme vuotta. 200 paikallisen hiivakannan joukosta valittiin pitkäjänteisen tutkimustyön ja kokeilujen jälkeen kaksi hivakantaa, joista rommia tänä päivänä tuotetaan. Käyminen tapahtuu 23 000 litran teräsastioissa ja kestää jopa 5 päivää. Käynyt vierre on alkoholipitoisuudeltaan 4,4 %. Tislaus tehdään Savalle-kattilassa, jossa on 20 laattaa ja tuottaa 73 % vahvuista tislettä.

Luonnehdinta:
Tuoksu on voimakas, hienostunut ja kukkainen. Siinä on greippiä, mantelia ja kanelia. Maku on aromaattinen ja kukkainen. Mukana suklaata, appelsiininkuorta, mangoa ja ananasta.